Over ons

De horeca is niet voor iedereen weggelegd, of wel? Het kan erg ondankbaar werk zijn, maar je kunt er ook onwijs veel van leren. Tegenwoordig is het echt een vak en groeien de horeca zaken uit de grond als kool. Het wordt door mensen vaak gezien als een uitstapje en de ondernemers doen er dan ook alles aan om je een avond te bezorgen die je niet snel vergeet. Dit interview heb ik afgenomen met Bjorn Gerritsen, één van de eigenaren van Restaurant Lef in Elst. Hij en Marc Rutten hebben de zaak 1 januari overgenomen en zijn nu druk bezig met het bedrijf een nieuwe uitstraling te geven.

 

 

Wat is de reden dat het terras een nieuwe uitstraling krijgt?

De reden dat het terras een nieuwe uitstraling krijgt is omdat wij vinden dat het niet echt uitnodigend overkomt. Er stond een grote brede heg voor het terras waardoor mensen niet goed konden zien dat er een terras achter staat. Verder was het meubilair vrij donker. Als het dan een keer niet zo heel goed weer is oogt het wat grauw. Dit is onze persoonlijke mening en er word ook naar gekeken wat wij zelf fijn en prettig vinden als we op een terras zitten. We willen een uitnodigende, frisse en vooral gezellige uitstraling creëren zodat mensen ook daadwerkelijk zin krijgen om lekker bij ons op het terras te komen zitten. Wat ook speelt is dat wij op deze manier kunnen laten zien dat er wel degelijk wat dingen veranderd zijn door Marc en mij. Aanpassingen aan ons bedrijf maakt mensen ook nieuwsgierig en vinden het vaak dan ook weer leuk om te kijken wat er allemaal nieuw is.

 

Wat krijgt het nu voor uitstraling?

De uitstraling wordt nu licht, netjes, knus en vooral een eenheid. Er wordt met veel planten en steigerhout gewerkt. Waardoor het ook wat stoer en modern overkomt. De stoelen krijgen twee verschillende kleuren en zijn erg comfortabel om op te zitten. Toch willen we graag een afscheiding zodat de sfeer van het terras wel optimaal blijft. Deze afscheiding bestaat uit een grote reeks banken. We zijn er toch wel achter gekomen dat mensen graag op banken zitten. Dit geeft mensen vaak een thuis gevoel. Hoe fijn is het als je ergens op het terras zit waar je een thuis gevoel hebt en ook nog bediend wordt ook?! Wij hopen dat we met deze uitstraling dit kunnen overbrengen op onze gasten. Het gevoel dat niks moet en alles mag. 

 

Hoeveel zitplekken komen er op het terras? 

Er komen ongeveer 80 zitplekken op het terras. Eigenlijk valt het best mee met hoeveel tafels we hebben. Maar door de banken kunnen we een hoop mensen kwijt. In principe gaan we er van uit dat je er met zijn vieren kan zitten terwijl je er eigenlijk ook met zes personen een gezellige avond kan hebben. We kijken het eerst aan deze zomer hoe het gaat met het terras. Misschien dat we volgend jaar extra meubilair bij kopen. 

 

Wat onderscheid dit terras van al de andere terrassen in Elst?

Ik denk dat als je bij ons op het terras zit dat je door de banken wat meer afgeschermd bent dan bij de andere terrassen. Je zit afgeschermd maar je krijgt toch mee wat er allemaal buiten het terras gebeurt. Verder zitten wij niet aan de drukke dorpsstraat of aan de kant van de weg waar auto’s langs racen. We maken leuke knusse hoekjes om te zitten zodat het niet lijkt dat je bij de buren van de volgende tafel op schoot zit. Wat ook echt positieve punten zijn is dat wij de hele dag zon hebben en natuurlijk lekker makkelijk parkeren voor de deur!

 

Hoelang duurt het voordat alles af is?

Hopelijk zijn de grote dingen die moeten gebeuren half april af. Daarna moet alles natuurlijk nog een beetje worden aangekleed met kussens en accessoires voor op tafel. Begin april komen de stoelen en de banken. Waarschijnlijk wordt er ook nog een bar buiten gebouwd van hout zodat we de gasten vanuit daar kunnen serveren. Voor de bar is alleen nog geen datum geprikt maar dat staat in de planning voordat het hoogzomer wordt.

 

Waar ben je het meest trots op/blij mee?

Waar ik het meest trots op ben is mijn personeel. Het maakt niet uit hoe lekker het eten is of hoe leuk je interieur is.. als het personeel niet gastvrij overkomt dan komen de gasten niet meer terug. Eigenlijk behandelen wij de gasten hoe wij zelf ook behandeld willen worden. Vriendelijk, gastvrij en af en toe gezellig een praatje maken. Veel van het personeel hebben wij overgenomen van de vorige eigenaar. Nu de zomer er aankomt zijn wij ook weer opzoek naar nieuw personeel voor in de keuken en voor in de bediening.

 

Hoe kwam je aan de ideeën voor het terras?

Omdat ik zelf in de horeca werk, bezoek ik zelf ook veel horeca. Daar krijg ik veel ideeën en inspiratie van. Drie jaar geleden heb ik samen met Marc het terras van lunch en diner cafe Lieve Sophie in Wijchen opgezet. Samen ideeën bedacht en veel ook zelf maken. Omdat het onze eerste keer was hebben we ook met een professioneel bedrijf naar het terras gekeken wat de opties waren. Door dat we dit dus al een keer hebben gedaan weet je eigenlijk al een beetje van te voren wat wel werkt en wat niet werkt. 

 

Kunnen we deze zomer nog terrasspecials verwachten?

Ja die kunnen jullie zeker verwachten! Wij willen ons natuurlijk blijven onderscheiden van de rest van de horeca van Elst. Dit doen we natuurlijk door hoe wij ons terras gaan opzetten maar ook natuurlijk wat we gaan serveren en eventuele evenementen die we willen gaan organiseren. We hebben net onze lente kaart in laten gaan maar we zijn nu al aan het kijken voor de zomer wat voor specials we willen gaan serveren. We kijken ook naar waar onze kracht ligt zoals onze Green Egg BBQ en onze kennis over wijnen. Dit zijn dingen die we willen laten uitblinken en jullie meer van kunnen verwachten deze zomer.

 

Wat denk je wat het meeste gasten aantrekt op jou terras?

Ik denk als eerste onze uitstraling van het terras. Dat is één van de eerste dingen die je ziet als je aankomt bij ons. De banken die we hebben is een eye-catcher en we hebben ook een aantal ronde tafels. Wat vaak ook wat gezelliger zitten is als je met een oneven aantal bent. Verder hebben wij de hele dag de zon schijnen op ons terras.